Ömer’in Çocukluğu | Muallim Naci (Ömer) (1850 – 1893)
Selâmlar Değerli Kitap Dostları📚
Ömer’in Çocukluğu isimli anı kitabını #ÇantamdakiKitabım kapsamında okudum. Yani benimle yokculuk etti, evde okumadım. O yüzden yaklaşık 40 sayfalık kitap 6 günde bitti😊
Okunma zamanı: 👓21 – 27 Şubat 2019
Günümüz Türkçesine başarılı uyarlanmış; sıcak, akıcı ve hisleri okuyana geçiren içten bir anlatı. Uyarlaması için Sayın Kaan Tanyeri’ ne tebrikler.
Muallim Naci adını çokça duyardım ama okumak kısmet olmadı. Tanzimat Edebiyatı olunca, belki de elim varmadı okumaya🙈
Anılarında, gittiği mahalle mektebi, aile ilişkileri, duyguları, yaşadığı dönemin toplumsal yapısı, çocuk gözünden, kısa bir metin olmasına rağmen boğmadan o kadar içten bir şekilde verilmiş ki yakınınızda olsa kucaklayasınız geliyor Ömer’i yani çocuk Muallim Naci’yi😃
🙏İş Bankası Kültür Yayınları’na ayrıca teşekkür ediyorum çünkü onlar olmasa bu külliyatların oluşması çok zor gerçekten.
Türk Edebiyatı Klasikleri Dizisi’ni ilk kitaptan itibaren alıyorum. Son kitaptan başladım diyecektim ama geçen hafta 14. kitap çıktı😊Bu diziyi almaya devam edeceğim çünkü derli toplu bir Türk Edebiyatı okuma yolculuğu sağlayacağına inanıyorum.
Şimdi başa dönüp 1. kitapla devam edeceğim, kimi sayıları ise “çantamdaki kitabım” olacak.
İlgi duyanlara içtenlikle öneriyorum. Benimle gezdiği için okumam zamana yayıldı ama okuyacak olanlar bir yada iki saatte bitirir. Ben özellikle o dönemin toplum yapısını abartısız, olduğu gibi anlatmasını ve çekirdek aile ilişkilerini sevdim.
Sevgimle ilettim. Sağlıkla, esenlikle ve hep kitapla kalınız🙋🏻♀️💙📚👓