KİTAP | BOOK | JOHN AGARD
🔻Sümerlilerin “bellek evi“,
🔻Mısırlıların “ruhun iyileşme yeri“,
🔻Tibetlilerin “mücevher okyanusu”
🔻Antik Yunan’ın “ruhun ecza dolabı”
dedikleri yer neresi ola acaba? Hııı? Bildiniz mi?
Tamam tamam, “Fotoğrafta ipucu var zaten , bizimle alay mı ediyorsun?” diye azar yemeden söyleyelim yine de; cevap
➡️”Kütüphane” efendim 😄
Cümleten Merhaba Değerli Kitap Dostları!
Kütüphane olması için kitap lâzımdır neticede. Kitap ise kendi kendine yerden bitmiyor elbette, ona da kâğıt tedarik etmek gerek. Eh kâğıt neden yapılıyor?🤔
Haa bakın işte bunun encamı, malzemesi zamana göre değişiyor sevgili kitap dostları! Kimi zaman kil tablet olmuş, papirüs olmuş, parşömen olmuş vesaire! Bu tatlı kitap “KİTAP” ı mutlaka okuyun olur mu? Size “hayatının hikâyesini” anlatıyor.
Kil tabletlerden alfabenin icadına, parşömenden elyazmalarına, zincirlenmek zorunda kalan kitaplara, matbaaya, kütüphanelere ve e-kitap ile normal kitap muhabbetine kadar neler neler anlatıyor bize.
Diyor ki: “Asırlardır başka insanların öykülerini anlatıyorum, artık sıra bende. Bu, benim bu raflara gelene kadar başımdan geçenlerin hikayesidir…”
İşte bu hikâyeyi okurken çoğu kez tebessüm ederken kimi zaman da hüzünleniyorsunuz. Söz konusu kitapsa insan hüzünlenir mi demeyin sakın olur mu? İnanın içiniz cıızzz ediyor. Okursanız, abartmadığımı anlayacaksınız zaten.
Kitap resimli, büyük puntolu ve akıcı, espirili bir dille yazılmış. Kolay anlaşılır. Dolayısıyla çoluk çombalak yani ailecek okunacak kitaplardan.
Daha fazla yazmaya gerek yok diyecektim ki yazmayı unuttum yukarıda; arada ünlü kişilerin sözlerinden alıntılar da var – örneğin Borges, Brecht vb.
Beni en etkileyen bir cümleyle yorumu bitireyim de görün, insan 20.yüzyılın felâketini nasıl görmüş taaa 19. yüzyıldan:
Buyurun➡️”NEREDE KİTAP YAKILIYORSA, ORADA ENİNDE SONUNDA İNSANLAR DA YAKILIR.” Heinrich Heine ( 1797-1856) Yahudi kökenli Alman şair.
📚💖📚💖📖📃📄📜
Bu kitap alınıp hediye edilebilecek kitaplardan oldu benim için. Sevgimle ilettim. Sağlıkla, huzurla, iyilikle ve her daim kitapla kalınız efendim 🌹🌻📚💖
📚”Yunanlılar papirüse biblos diyorlarmış, çünkü Byblos adlı bir liman şehrinden geliyormuş papirüsler. O yüzden kitabevlerini gezmeye çok meraklı olanlara kitapsever anlamında bibliofil, hatta bu işi abarttığı zaman bibliomanyak denir.” sf.42
🙃 Hangi sıfata uyduğumuz âşikâr sanırım😂😂
📌Not: Okul çağı çocukları için yaş: 7 – 13+
Kitap aklın ilacı, insanın ekmek su ve hava gibi en önemli bir ihtiyacıdır.
BeğenLiked by 1 kişi